Dette var årets mest leste saker

Det har vært en sann glede å få være endel av historiefortellingen til Kongsberg i 2017.

3600.no har fra starten av jobbet for å «snakke opp» og «selge» Kongsberg, og fortelle de gode historiene om mennesker, miljøer, bedrifter, kultur og lokalhistorie – gjennom bilder, tekst og video.

2017 skrev vi over 709 saker om stort og smått som rørte seg i bergstaden ved Lågen. I tillegg gav i ut to gratis magasiner til alle husstandene byen.

Som seg hør og bør når året går mot slutten, ser vi tilbake med et smil og deler de fem aller mest leste sakene på ny med dere, våre lesere.

Det hele startet med ti tonn dynamitt. Eller gjorde det egentlig det…?

1. Verdens største massive sølvklump

Gikk du fem på? Tom Hedalen ble med på årets aprilsnarr. Klart han måtte holde litt gråstein for anledningen.

Da en meget begeistret Tom Hedalen, sjefingeniør og prosjektleder for Statens Vegvesens E-134 arbeid, kunne avsløre at de hadde sprengt ut en gedigen sølvklump på massive 3614 kilo(!) under byggingen av nye E-134, var det mange som gikk fem på.

At vi i tillegg fikk med både Halvor Sælebakke og Kåre Kullerud fra Norsk Bergverksmuseum med på årets aprilsnarr, var en sann glede. Saken ble rett og slett årets best leste sak.

2. Banebrytende app fra Kongsberg

Drevet av viljen til å hjelpe sønnen sin. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

I sommer fortalte Morten Hope sin sterke og inspirerende historie om sønnen Lukas og den banebrytende appen Kjenn Meg som Morten har utviklet for å hjelpe sønnen og andre som har utfordringer rundt dette med kommunikasjon.

Saken gikk viralt på Facebook og nådde over 105.000 mennesker og havnet på en fin andreplass blant våre mest leste saker i år.

Morten lanserte betaversjonen til appen den 31. november i år. 

3. Trygve og Knut fra Kongsberg Entrepenør AS.

Stolte arbeidskarer. Foto: Bjørn Isaksen

Historien om Trygve Løvås (50) og Knut Teigen (46) som startet med ingenting annet enn pågangsmot og en sterk forkjærlighet for store maskiner, og nå driver et selskap som har skapt 70 arbeidsplasser på 12 år, engasjerte våre lesere.

Saken havnet på en god tredjeplass blant våre mest leste saker og oppfølgeren om at en av Entreprenørfirmaets lærlinger i år stakk av med prisen som årets lærling, ble også godt lest.

4. Gamle ord og uttrykk fra byen

Våre populære quizer, slår alltid godt an og den av quizene som stakk av med «seieren» som mest lest, er vår andre i runden om ord og uttrykk i byen. 

Vil du teste dine kunnskaper, er det bare å sette igang. Vi har samlet alle quizene her. 

5. Husker du: Klubb Bjørneparken

At vi attpåtil fikk gamle bilder av ungdomsklubben i sentrum, gjorde nok sitt til at saken gikk så godt. Foto: Kari Ann Hellingsrud, privat

Husker du-sakene våre har vært populære i hele år. Det å kunne ta frem små og store minner fra gamle dager, gjerne også fra 80-og 90-tallet, vekker nok mangt et nostalgisk minne og er en viktig del av vår bys historie.

Den av Husker Du-sakene som ble mest lest, var historien om Klubb Bjørneparken.  Det var nok mange av våre lesere som trakk på smilebåndet av det minnet og saken havnet på en flott femteplass blant våre mest leste saker.

 

Vi gleder oss til fortsettelsen med enda flere gode historier i 2018! Godt Nytt År!

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg