Årets karrieredag byr på noe helt nytt

Gleder seg veldig. Truls Liang og Alina Steshenko sitter i prosjektgruppa som har stablet årets karrieredag på beina. Foto: Anniken Tangerud

Såvidt oss bekjent blir det første gangen noe slikt som dette arrangeres i Kongsberg.

Karrieredagen på campus Kongsberg er et tradisjonsrikt arrangement, og en viktig del av Teknologidagene som holdes på Kongsberg  i uke 45 hvert år.

Formålet med karrieredagen er å skape et møtepunkt hvor studenter og bedrifter utveksler verdifull informasjon om eget fagfelt og knytter kontakter. Arrangementet tar form av en messe der det er lagt opp til stands, bedriftspresentasjoner og foredrag for studenter.

I år faller karrieredagen på en tirsdag (7. november) og Truls Liang (31) og Alina Stesehnko (27) i arrangementskomiteen gleder seg enormt. Hvordan de havnet bak spakene derimot, er en liten historie i seg selv.

De som vanligvis arrangerer dette, meldte avbud litt sent. Derfor ble vi faktisk rekruttert til å arrangere dette i september. Det er nok litt sent, men vi har fått det til og er litt imponert over oss selv, om vi kan få lov til å si det, smiler Alina stoltt, smiler Alina stolt.

I år har de blant annet klart å huke tak i ansatte fra TechnipFMC, Kongsberg Gruppen, Sparebank 1BV, NITO, Blue Tree og Memira.

Foto: Anniken Tangerud

Vi fikk en liste fra tidligere år med over 200 bedrifter som vi kontaktet enten via mail eller telefon, samtidig har vi samarbeidet tett og godt med både høyskolen og Kongsberg Næringsforum som jo har vært med på å arrangere dette i mange år. Det var vært en del utfordringer underveis, men vi har hatt en høy læringskurve og når du klarer å løse de oppgavene, blir det en herlig følelse. Det har vært veldig gøy, poengterer de to i kor.

Begge har hatt erfaring som arrangør, Truls med fem år som prosjektleder i Kongsberg Jazzfestival og Alina på privat basis. Men å arrangere en karrieredag har de aldri gjort før.

Her har vi også fått frie tøyler til å gjøre litt mer morsomme ting, som Escape Room, som blir helt fantastisk, og Eirik Norman Hansen som skal komme og snakke om roboter. Det blir så kult. Han har med seg en robot som er human [Pepper – verdens første masseproduserte humanoide robot, red.anm.], forteller Truls ivrig.

Hvordan fikk dere til det? spør vi nysgjerrig. 

Nei, jeg bare spurte ham, jeg, ler Truls og konstaterer at det nok er det han gleder seg aller mest til under årets arrangement.

Alina på sin side, gleder seg mest til Escape Room.

Det blir helt konge! Og jeg sier ikke det bare fordi jeg sitter i gruppa som skal arrangere den. Såvidt jeg vet har noe slikt aldri blitt arrangert på Kongsberg før, understreker Alina.

Ønsket har vært å gjøre dagen mer interaktiv og det føler jeg vi har fått til. Det er jo for studentene vi gjør dette her. Karrieredagen er den beste møteplassen de vil få med en bedrift i løpet av et år, avslutter hun.

Fordi uinnvidde er et Escape Room et konsept hvor en gruppe på 4-5 studenter blir låst inne i et klasserom, hvor må de bruke sin logiske sans for å prøve å komme seg ut av rommet igjen. Deltakere vil ha 30 minutter på å finne forskjellige nøkler, beskjeder og gjenstander som i sin tur og orden skal lede de til den siste nøkkelen som gjør det mulig for de å åpne utgangsdøren.

Med andre ord, det er duket for både faglig påfyll, å knytte viktig kontakt til ulike karrieremuligheter i byen og action denne dagen.

… og det hele avsluttes med en skikkelig Gatsby-inspirert fest på studentkroa.

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg