En annerledes og lærerik opplevelse

Fra venstre: Stian Thowsen, Knut Helge Kvamsøe-Flatin, Hanna Mathisen, Konstanse Moholth og Sander Buen Bjørsnøs. Foto: Anniken Tangerud

For andre året på rad, fikk 9. trinn på Tislegård Ungdomsskole oppleve byggeteknikk på nært hold.

– Dette er en kjempefin måte å lære flere fag på en ny og annerledes måte, forteller Håkon Birkeland, lærer for 9A og C på Tislegård Ungdomsskole, begeistret til 3600.no.

Omgitt av 115 fokuserte elever i full sving, møter vi Håkon i gymsalen på skolen. Her har elevene fått slippe ut av klasserommets vanlige timer i to hele dager, for å bygge skalerte hus. Rundt oss ser vi husene reise seg, egenhendig i kraft av elevene og lyden er bemerkelsesverdig lav.

– Dette er utrolig lærerikt, forteller Håkon tydelig stolt.

– Her har de fått frie tøyler, så alt du ser her er det de selv som har gjort. I tillegg til å lære seg det å bygge noe fra grunnen av, lærer de matematikk, det å måle noe korrekt og ikke minst det å samarbeide. Her er de avhengige av hverandre for å lykkes, understreker han.

Da vi spør Håkon hva det beste med dette prosjektet har vært, kommer smilet spontant.

– Det lyser i øynene deres og kreativiteten gløder. Her har de fått lov til å prøve og feile selv og de skaper noe sammen.

Se et lite bildegalleri av de flinke elevene her (alle foto: Anniken Tangerud):

Prosjektet er en del av Teknologidagene og er et samarbeid mellom Bygg- og anleggsteknikklinja fra Kongsberg Videregående Skole avdeling Saggrenda, Byggopp – Opplæringskontoret for Bygg- og Anleggsteknikk og skolene selv.

Her handler det om samarbeid, matematikk og finspikring på høyt nivå og gleden ved å være kreativ i et fellesskap.

Målet med prosjekt som dette er å informere elevene om den yrkesfaglige utdanningsmuligheten innen faget Bygg og Anleggsteknikk og Terje Grimsgård, seksjonsleder for Bygg- og Anleggsteknikklinja i Saggrenda, storkoser seg.

– Bare se så gøy de har det. Vi la nesten ingen føringer, men bare lærte de grunnleggende teknikker og jeg er så imponert over hva de får til! Å se den gleden de har over dette og hvor flinke de er til å samarbeide, er unikt og kjempemoro, poengterer Terje.

Stian Thowsen (14), Knut Helge Kvamsøe-Flatin (14), Sander Buen Bjørsnøs (14), Konstanse Moholth (14) og Hanna Mathisen (14) bekrefter dette da vi spør hva det beste med disse to dagene har vært:

– Godt samarbeid og at vi får bruke kreativiteten. Og det å bygge selve huset da, forteller de ivrig i kor.

Gry Brubakk Fossbakk, avdelingsleder på Tislegård, ser på det hele som en vinn-vinn-situasjon.

– Som avdelingsleder på trinnet er jeg dyktig stolt av elevene og innsatsen deres. Det er så viktig og lærerikt at vi får til gode samarbeidsprosjekter med andre utdanningsnivåer og arbeids- næringslivet. Dette er vinn-vinn for alle parter. Mange av lærerne på trinnet har fått sett hva som «bor» i elevene og både elever og lærere syns dette har vært veldig gøy, avslutter Gry stolt.

Fra venstre: Stian Thowsen, Knut Helge Kvamsøe-Flatin, Hanna Mathisen, Konstanse Moholth og Sander Buen Bjørsnøs. Foto: Anniken Tangerud

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg