Angelina Jordan

Foto: Lisbeth Holten

Den 12 år gamle stemmen som har bergtatt en hel verden

Tekst: Ragnhild Menes – Foto: Lisbeth Holten

Da Angelina Jordan var seks år gammel møtte hun en hjemløs jente uten sko på beina. Etter å ha snakket med jenta en god stund, ga Angelina henne skoene sine, og proklamerte at hun aldri skulle stå på scenen med sko på beina før alle barn i hele verden eide et par.

I dag er Angelina 12 år gammel, men er fortsatt alltid å se barbeint på scenen. Historien om møtet med den fattige jenta, har dannet utgangspunktet for en illustrert barnebok ført i pennen av Angelina. Dette har gjort henne til tidenes yngste barnebokforfatter i Norge.

Til tross for sin unge alder, har Angelina siden hun vant Norske Talenter i 2014, bergtatt publikum over hele verden med sin unike stemmeprakt.

Hun har opptrådt i en rekke internasjonale TV-programmer, deltatt på store internasjonale eventer som blant annet Nobel-prisutdelingen, og blitt utropt av den britiske avisen Daily Mail som den neste Amy Winehouse.

I 2016 bidro hun på Aviciis coverversjon av Nina Simones Feeling Good. På YouTube og Facebook har hun over svimlende én milliard visninger. Angelina Jordan er intet mindre enn en sensasjon.

Inspirert av jazzen

Helt siden hun var svært liten har Angelina latt seg fascinere av jazzen. Selve lidenskapen for musikk ble vekket da hun var knapt halvannet år gammel og så Whitney Houston fremføre I Will Always Love You på YouTube. Whitney Houston, og senere Billie Holiday og Dinah Washington, ble de store musikalske forbildene til Angelina.

Det unike med Angelina Jordan er ikke ene og alene hennes talent kombinert med hennes unge alder. Hun formidler musikk med en nerve, modenhet og tilstedeværelse som berører publikum i alle aldre.

Til konserten i Kongsberg Musikkteater under årets Kongsberg Jazzfestival har hun med seg et band satt sammen for anledningen av noen av Norges fremste jazzmusikere.

For tiden bor Angelina med familien i Los Angeles, men kommer til Kongsberg Jazzfestival for å gjøre en sjelden og etterlengtet opptreden!

Angelina spiller i Kongsberg Musikkteater, 7. juli, 2018, klokken 17:00.

For billetter, klikk her. 

 

3600.no

Se alle innlegg