– Nå setter vi egoet til side, nå gjelder det å redde flest mulig liv!

Alexander Hesselberg Hatzikiriakid

– Sammenlignet med mye annet i verden, som fattigdom og mennesker på flukt, er dugnaden ved å holde seg innendørs noen uker eller måneder en beskjeden innsats.

 

Det sier en reflektert Alexander Hesselberg Hatzikiriakidis som trener fotball hos Marcet Akademia de futbol i Barcelona i Spania. 19-åringen fra Kongsberg har også signert for et lokalt spansk lag.

– Nå er det unntakstilstand! Absolutt alt er stengt, med unntak at matbutikker og apotek, forteller Alexander.

– Vi elever som er igjen på skolen må være inne hele dagen, dag etter dag, uke etter uke. En liten luftetur rett utenfor døren er det eneste vi har lov til.

– Jeg synes det er helt riktig. Nå er det tid for å sette eget ego til side, nå gjelder det å redde flest mulige liv. Selv om vi som er unge kanskje ikke blir så syke, så kan vi være smittespredere, og det er mange i Spania som ikke vil tåle koronaviruset.

Les også våre andre saker om hvordan Kongsberg-folk rundt i verden opplever corona-situasjonen:

Sondre Kasin i New York

Kari Anne Saude i Paris

– Vi er ikke redde. Men det er jo fryktelig trist med alle menneskene som dør. Spania mister en generasjon med besteforeldre og mange unge som ikke var sterke fra før av.

Hvordan får dere dagene til å gå?

– Vi gjør det beste ut av situasjonen, trener situps på rommet, løper i trapper, ser på spanske filmer, spiller FIFA, noen lager videoer der de dribler med doruller – det gjelder å holde humøret oppe. Dette er også en tålmodighetsprøve, sier 19-åringen.

Hverdagene som elev på fotballakademiet i Barcelona er krevende.

– Hver dag er det klasseromsundervisning i spansk – da all veiledning i fotball skjer på spansk. Her forventer de, i tillegg til mye og variert trening i fotball, at vi som kommer fra andre land også går hardt inn for å lære oss språket.

– Det jeg liker med spansk fotball er at den er hurtig, kreativ, interessant og tøff. Trenerne er profesjonelle, direkte, de krever mye, men samtidig fine folk som ser deg for den du er.

– Det er ikke lett å komme seg hjem nå, men her er det strenge tiltak og da føler vi oss trygge – og vi skader heller ingen andre. Håper på bedre tider, og blir gjerne i Spania fremover, avslutter Alexander Hesselberg Hatzikiriakidis i Barcelona.

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg