Anbefalinger eller advarsler?

Samarbeid: Fra venstre Even Thunes Jensen, Mats Bjaaland og Adrian Harstad-Jensen. Foto: Bjørn Isaksen

Adrian Harstad-Jensen og Mats Bjaaland er ekte filmnerder. Nå skal de jobbe sammen med Krona kino og 3600/ung.

 

Nettmagasinet 3600s egen ung-redaksjon og Krona kino inngår et samarbeid for å sette mer fokus på film i Kongsberg. Bransjen vil gjerne ha en større del av ungdommen tilbake foran lerretet, og det skal Adrian og Mats forsøke å bidra til.

– Unge mennesker har alltid vært den viktigste målgruppa for filmprodusentene, sier Even Thunes Jensen, kinosjef på Krona.

– Det aller meste av filmer som produseres i verden er for laget for ungdommen, og det er fortsatt denne aldersgruppen som mest på kino – men besøkstallene har likevel gått feil vei de siste årene, sier Thunes Jensen.

Adrian Harstad-Jensen (20) og Mats Bjaaland (19) er over snittet entusiastiske og interesserte i film. Nå håper de at dette kan smitte over på andre unge i byen. Gutta skal se mye film – og så fortelle ærlig hva de mener – gjennom 3600.no. 

– Film er veldig viktig for meg, forteller Adrian.

– Jeg lever meg helt inn i filmene, og kan bli veldig opptatt av alle mulige detaljer og tekniske ting, sier 20-åringen som også produserer noe film (blant annet for 3600) og tar sikte på en filmutdanning.

Mats Bjaaland er egentlig mer interessert i å stå foran kameraet. Kanskje en skuespiller?

– Film er fascinerende – på veldig mange måter, sier Bjaaland.

Følg med på 3600.no – snart kommer Mats og Adrian med sine anbefalinger – eller advarsler …

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg