Fjoråret ble et fantastisk år for Funnemark Kongsberg. Vår lokale Toyota-forhandler har aldri tidligere solgt flere biler enn de gjorde i 2016.

– Det ble et knallår – vårt beste noensinne, sier Robert Mederud hos Funnemark Kongsberg.

Med 444 solgte biler i Kongsberg og Hokksund, har Funnemark Kongsberg en markedsandel i distriktet Kongsberg/Øvre Eiker på hele 18.5 prosent – høyest andel i Norge. Det betyr at nesten hver femte bil som rullet ut fra butikkene i vårt distrikt i 2016 var en Toyota!

– Lanseringen av RAV 4 Hybrid i januar i fjor ble en kjempesuksess og vår mest solgte bil i 2016, fulgt av Auris og Yaris. 91% av bilene vi solgte i fjor var en hybrid, sier Mederud.

Hva tror du er grunnen til suksessen?
– Det er mange gode grunner: Modellutvalget og kvaliteten til Toyota, totalmarkedet i Norge som øker, og ikke minst hybrid-suksessen med gunstige priser og lave renter, sier Mederud.

– Dette, kombinert med langsiktig jobbing for kundetilfredshet og fantastiske medarbeidere som står på hver dag, er grunner til suksessen. Vi ligger helt i norgestoppen blant alle Toyota-forhandlerne målt i kundetilfredshet – det er vi selvfølgelig stolte av.

Verdens mest verdifull bilmerke

Hvordan er starten på 2017, så langt?
– Det ser allerede veldig lovende ut, sier Robert Mederud.
– Faktisk enda bedre start enn vi hadde i januar 2016, målt i antall solgte biler. Vi har store forventninger til nye Toyota C-HR, en crossover som har fått svært gode tilbakemeldinger. Jeg tror 2017 kan bli minst like bra som 2016.

Flere saker fra Funnemark Kongsberg:
– RAV4 Hybrid blir en storselger i 2016
– Mange gode grunner til at dette er verdens mest solgte hybrid
– Den eneste som duger!
   Kristin og de gode hjelperne

I Norge ble det solgt 190.000 nye person- og varebiler i 2016 – det høyeste tallet på 30 år.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg