– Jeg har aldri sett en sånn folkefest i Kongsberg før!

 

20 år gamle Marthe Spiten er en av mange som vier mang en time fra fritiden sin for å gi deg dette.

 

Om en måned er årets Vinterfestival i gang og som alltid lover festivalen mange dager med ski, snø og vinterglede.

Les også: Vi trenger DIN logo!

Fra 25. februar til og med 10. mars arrangeres det små og store aktiviteter for barn og voksne i alle aldre og de mange gratisopplevelsene hadde rett og slett ikke vært mulig å gjennomføre uten dugnadshjelp.

Er det noen som vet hvor mye glede det er i å hjelpe, så er det Spitensøsknene Nicolay (26), Sebastian (23) og Marthe (20).

I fjor var første gangen yngstejenta Marthe var med og i år (som i fjor) har hun ansvaret for å stable den populære Vintergata på beina sammen med storebroren Nicolay.

– Vintergata blir en gate utenfor Grand hvor vi skal forsøke å gi deg stemning og det vinterlige preget med lyssetting, bålpanner, halmballer og all kosen det vil si, forklarer Marthe til 3600.no.

Da vi spør den blide 20-åringen, som til vanlig studerer økonomi og ledelse ved Høyskolen i Sørøst-Norge på Krona og jobber deltid på Plantasjen, hvorfor hun hjelper til med festivalen, kommer svaret sporenstreks.

«Det var helt magisk i fjor. Det var fantastisk å se den enorme folkemengden og alle som møtte opp og koste seg»

– Det er jo derfor vi gjør dette. Da blir det verdt alle timene med arbeid, understreker hun.

– Da blir du nesten litt rørt og veldig stolt. Det er jo sinnsykt at alle de planene vi snakker om blir virkelige, sier hun stolt.

Hva er ditt beste minne fra ifjor?

– Det var når jeg stod ute på en balkong til av hotellrommene på Grand og kikket ut på folkemengden og ikke kunne se hvor den endte. Alle hoppet og danset til musikken og koste seg.

– Jeg har aldri sett en sånn folkefest i Kongsberg før! forteller hun ivrig.

Les også: Video: Helmer Grinderud lager verdens største pølsekjele!

Spiten har stålkontroll.

Det var nok en naturlig grunn til at Marthe ville være med å hjelpe under festivalen.

En av bidragsyterne i alle år, Roger Kjenås fra Isachsen, er en venn av faren hennes Iver Spiten og siden storebroren Nicolay allerede hadde vært med i kulissene i noen år og fortalte hvor gøy det var, ville jo ikke Marthe gå glipp av det.

– Også lærer jeg så mye som jeg kommer til å vokse på, forklarer hun.

Det at hun må samarbeide med to eldre brødre byr nok på en del søskenkrangler, men det har de lært seg å unngå.

– Går det ei kule varmt, går vi det bare av oss, spøker hun og understreker at det faktisk er veldig gøy å samarbeide med de to gutta og at hun ser veldig opp til dem begge.

Nå er det ikke lenge igjen til det starter, men Marthe har stålkontroll.

– Det er mye igjen, men det er ikke før nå vi får gjort de største oppgavene. Det er mye som skal klaffe i siste liten. Men vi har det meste på stell og satser på at det går bra i år også, avslutter Marthe

 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg