fjerdingstad1

[addtoany]

“Æ drømmer at vi får en vår der undertrøkkinga på jorda stanser, ei ny tid kommer sjøl om fjellan står og det blir like fint å jobbe som å danse”.

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi Veslemøy Fjerdingstad fra Rødt.

Tekst og foto: Bjørn Isaksen

Ærlig talt: Veslemøy Fjerdingstad

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Småbypreget og nærheten til folk.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Foreldra mine, som var rause, inkluderende og spennende personer. Av dem fikk jeg en kulturell og menneskelig ballast som jeg har kunnet øse av opp gjennom livet.

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

–  Vedlikehold av kommunale bygg. Styrke trafikksikkerheten. Styrke barnas oppvekstvilkår, spesielt de med læringsutfordringer. Gi en verdig eldreomsorg med bedre bemanning og kulturtilbud.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Historiske steder som Kirketorget med Bergseminaret og kirka, Korpemoen, Treatrumsgata og andre steder som har beholdt den gamle trehusbebyggelsen.

 

[spoiler title=’Slik kan du forhåndsstemme’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Du kan ikke stemme på nytt på valgdagen hvis du har forhåndsstemt. Du kan heller ikke forhåndsstemme flere ganger. Ordinær forhåndsstemmegivning: Den 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Du kan forhåndsstemme fram til og med 11. september. Det er kommunen som tar imot forhåndsstemmer. Kommunen bestemmer når og hvor du kan forhåndsstemme, og informerer om dette. Kommunen tar også imot forhåndsstemmer på helse- og sosialinstitusjoner. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune. Du trenger ikke valgkort, men ta med legitimasjon. Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva åpningstiden er? Finn ditt valglokale på valglokaler.no.[/spoiler]

 

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

–  Bedre oppvekstsforholda i kommunen ved å øke lærertettheten på skolen, bedre forholda for barn med læringsutfordringer, gi et kulturskoletibud til flere både i skole/barnehage og som elever i Kulturskolen. Stoppe den uhemma fortettingspolitikken som er i ferd med å ødelegge småbypreget i mange områder. Bevare “grønne lunger” og verne om matjorda. Bevare løkkelandskapet og stanse nedbygginga av naturområder utenom bysentrum. Styrke helse- og omsorgstilbudet med bedre bemanning, flere sjukehjemsplasser og opptrapping av rehabiliteringsplasser. Jobbe for å få en oppegående psykologtjeneste. Jobbe for at mennesker med diagnoser som bl.a ME skal få tilfredsstillende tilbud. Innføre en sosial boligpolitikk og tenke miljøvern i forhold til drift både i kommunale bygg og enkeltboliger.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Å markere meg mot at Kongsberg baserer seg på våpenindustrien. Håper at det på sikt blir slik at den teknologiske kompetansen som finnes på Kongsberg kan brukes for å lage foregangsbedrifter inn alternativ energi. Jeg er stolt over å tørre å “synge ut”!

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

– Egentlig ikke! Den drømmen jeg har, med en verden med likeverdige forhold for menneskene, uten krig, sult og utbytting, er noe jeg kjemper for hele tida. Jeg vil si det med Sverre Kjeldsberg: “Æ drømmer at vi får en vår der undertrøkkinga på jorda stanser, ei ny tid kommer sjøl om fjellan står og det blir like fint å jobbe som å danse”.

 

[spoiler title=’Slik kan du endre på stemmesedlene’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Dersom du ønsker å påvirke hvilke kandidater som blir valgt, må du gi personstemmer til disse kandidatene. Det er opp til deg om du vil endre på stemmeseddelen ved å gi personstemme.

Sjekk hvordan du kan endre stemmesedlene[/spoiler]

 

Hva er du mest redd for?

– Utvikling av rasistiske holdninger og intoleranse.

Hva er ditt beste minne?

– Mine beste minner er å være i nære relasjoner med folk og oppleve energien. Konserter, kulturelle møteplasser, å få synge for og med noen i en barnehage, skole, sjukehjem osv. gir denne energien.

 

[spoiler title=’Slik stemmer du på valgdagen’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]På valgdagen 14. september (og 13. september i kommuner der det er to valgdager) må du stemme i den kommunen du er manntallsført, det vil si den kommunen du er registrert som bosatt den 30. juni i 2015. Dersom du har flyttet etter 30. juni, står du innført i manntallet i den kommunen du har flyttet fra, selv om du har meldt flytting. Kommunen kunngjør hvor ditt valglokale er og hvor lenge det er åpent. Merk likevel at du kan stemme i et hvilket som helst valglokale i kommunen. Les mer om hvordan du stemmer[/spoiler]

 

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Må jeg velge et annet? Nei, det er absolutt uaktuelt!

Annonse:

[the_ad_group id=”136″]
Del og lik!
  •  
  •  

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg