Ærlig talt: Øystein Senum

Bli litt bedre kjent med Kongsbergs ordførerkandidater foran valget. 

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi Venstres Øystein Senum.

Ærlig talt: Øystein Senum

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Kongsbergs fantastiske historie, store fremtidsmuligheter med en høyteknologiindustri som kan bli en motor i fremtidig grønn teknologi, trivelig by med utviklingspotensial og en flott omkringliggende natur.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Birger Ruud vil alltid stå som en unik person.

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

– Innendørs og utendørs badeland knyttet til Lågen.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Gruveåsen etter at den var enda bedre tilrettelagt for turister.

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

– Mer tilrettelegging for trivsel og aktivitet. Dessuten ønsker jeg ikke flere bygg med flate tak.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– I politikken er jeg stolt over å ha fått fram BDO-rapporten som avslørte at deler av KKP-prosessen var kritikkverdig, at jeg også stod sentralt i å stoppe Boltens forsøk på en ytterligere reduksjon av parkeringsmuligheter og at kommunens foreslåtte lån på 44 mill til KKP ble stoppet. Går vi lenger tilbake i tid er jeg stolt over hvordan jeg utførte ordførerjobben i 1991-93 og var med på å hindre at kjøpesenter ble etablert utenfor sentrum.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

– Noen små drømmer har jeg nok, men ikke mer enn at jeg kan få det til dersom jeg lever lenge nok.

Hva er du mest redd for?

– Jeg er stort sett veldig lite redd, men tanken på at noe kan tilstøte barnebarna er skremmende.

Hva er ditt beste minne?

– Et godt minne er ordførerperioden min.

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Jeg har vært Venstrevelger siden jeg var 18. Har nok en gang så vidt vært innom tanken at jeg kanskje kunne nådd lenger i mitt samfunnsengasjement i eksempelvis Arbeiderpartiet, men klarte aldri å overbevise meg selv om at det hadde vært riktig.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg