senum1

Bli litt bedre kjent med Kongsbergs ordførerkandidater foran valget. 

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi Venstres Øystein Senum.

Tekst og foto: Bjørn Isaksen

Ærlig talt: Øystein Senum

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Kongsbergs fantastiske historie, store fremtidsmuligheter med en høyteknologiindustri som kan bli en motor i fremtidig grønn teknologi, trivelig by med utviklingspotensial og en flott omkringliggende natur.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Birger Ruud vil alltid stå som en unik person.

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

– Innendørs og utendørs badeland knyttet til Lågen.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Gruveåsen etter at den var enda bedre tilrettelagt for turister.

 

[spoiler title=’Slik kan du forhåndsstemme’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Du kan ikke stemme på nytt på valgdagen hvis du har forhåndsstemt. Du kan heller ikke forhåndsstemme flere ganger. Ordinær forhåndsstemmegivning: Den 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Du kan forhåndsstemme fram til og med 11. september. Det er kommunen som tar imot forhåndsstemmer. Kommunen bestemmer når og hvor du kan forhåndsstemme, og informerer om dette. Kommunen tar også imot forhåndsstemmer på helse- og sosialinstitusjoner. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune. Du trenger ikke valgkort, men ta med legitimasjon. Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva åpningstiden er? Finn ditt valglokale på valglokaler.no.[/spoiler]

 

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

– Mer tilrettelegging for trivsel og aktivitet. Dessuten ønsker jeg ikke flere bygg med flate tak.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– I politikken er jeg stolt over å ha fått fram BDO-rapporten som avslørte at deler av KKP-prosessen var kritikkverdig, at jeg også stod sentralt i å stoppe Boltens forsøk på en ytterligere reduksjon av parkeringsmuligheter og at kommunens foreslåtte lån på 44 mill til KKP ble stoppet. Går vi lenger tilbake i tid er jeg stolt over hvordan jeg utførte ordførerjobben i 1991-93 og var med på å hindre at kjøpesenter ble etablert utenfor sentrum.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

– Noen små drømmer har jeg nok, men ikke mer enn at jeg kan få det til dersom jeg lever lenge nok.

 

[spoiler title=’Slik kan du endre på stemmesedlene’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Dersom du ønsker å påvirke hvilke kandidater som blir valgt, må du gi personstemmer til disse kandidatene. Det er opp til deg om du vil endre på stemmeseddelen ved å gi personstemme.

Sjekk hvordan du kan endre stemmesedlene[/spoiler]

 

Hva er du mest redd for?

– Jeg er stort sett veldig lite redd, men tanken på at noe kan tilstøte barnebarna er skremmende.

Hva er ditt beste minne?

– Et godt minne er ordførerperioden min.

 

[spoiler title=’Slik stemmer du på valgdagen’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]På valgdagen 14. september (og 13. september i kommuner der det er to valgdager) må du stemme i den kommunen du er manntallsført, det vil si den kommunen du er registrert som bosatt den 30. juni i 2015. Dersom du har flyttet etter 30. juni, står du innført i manntallet i den kommunen du har flyttet fra, selv om du har meldt flytting. Kommunen kunngjør hvor ditt valglokale er og hvor lenge det er åpent. Merk likevel at du kan stemme i et hvilket som helst valglokale i kommunen. Les mer om hvordan du stemmer[/spoiler]

 

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Jeg har vært Venstrevelger siden jeg var 18. Har nok en gang så vidt vært innom tanken at jeg kanskje kunne nådd lenger i mitt samfunnsengasjement i eksempelvis Arbeiderpartiet, men klarte aldri å overbevise meg selv om at det hadde vært riktig.

 

Annonse:

[the_ad_group id=”136″]
Del og lik!
  •  
  •  

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg