mortensen1

[addtoany]

Ser opp til Christian Kvart – som grunnla Kongsberg i form av kvadraturen

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi Odd Mortensen fra FrP.

Tekst og foto:Bjørn Isaksen

 

Ærlig talt: Odd Mortensen

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Nærheten til naturen, samtidig som det ikke er for langt unna det sentrale Østlandet.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Må vel være Christian Kvart – som grunnla Kongsberg i form av kvadraturen.

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

– Et Infrastrukturløft i hele kommunen, bedre parkeringsmuligheter, mer vedlikehold av vei, få til løsninger på VAR (Vann, avløp og renovasjon) slik at det blir rimeligere tomter i kommunen. Slik det er nå, blir alt lagt til utbyggere som må overdra vei og VAR kostnsdsfritt til kommunen, samtidig forsyner kommunen seg med 50% av MVA som utbyggere har betalt inn, dvs. kommunen “tar” 50 øre av hver krone.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Mye å vise i Kongsberg, men gruvene og gruvåsen er høyt på lista.

[spoiler title=’Slik kan du forhåndsstemme’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Du kan ikke stemme på nytt på valgdagen hvis du har forhåndsstemt. Du kan heller ikke forhåndsstemme flere ganger. Ordinær forhåndsstemmegivning: Den 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Du kan forhåndsstemme fram til og med 11. september. Det er kommunen som tar imot forhåndsstemmer. Kommunen bestemmer når og hvor du kan forhåndsstemme, og informerer om dette. Kommunen tar også imot forhåndsstemmer på helse- og sosialinstitusjoner. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune. Du trenger ikke valgkort, men ta med legitimasjon. Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva åpningstiden er? Finn ditt valglokale på valglokaler.no.[/spoiler]

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

– Byutviklingen – sentrumsplanen må gjennomgås – harmonere utviklingen, slik at den gjenspeiler både historiske Kongsberg og teknologien.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Fokuset på tomteutvikling sentralt og i Efteløt og nå er det også på gang i Jondalen. Det har også blitt satt igang planer på utvikling i Hvittingfoss både for leiligheter og eneboliger, men kvikkleire er ett stort problem i området.

[spoiler title=’Slik kan du endre på stemmesedlene’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Dersom du ønsker å påvirke hvilke kandidater som blir valgt, må du gi personstemmer til disse kandidatene. Det er opp til deg om du vil endre på stemmeseddelen ved å gi personstemme. Sjekk hvordan du kan endre stemmesedlene[/spoiler]

Hva er ditt beste minne?

– Mine barn og barnebarn.

[spoiler title=’Slik stemmer du på valgdagen’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]På valgdagen 14. september (og 13. september i kommuner der det er to valgdager) må du stemme i den kommunen du er manntallsført, det vil si den kommunen du er registrert som bosatt den 30. juni i 2015. Dersom du har flyttet etter 30. juni, står du innført i manntallet i den kommunen du har flyttet fra, selv om du har meldt flytting. Kommunen kunngjør hvor ditt valglokale er og hvor lenge det er åpent. Merk likevel at du kan stemme i et hvilket som helst valglokale i kommunen. Les mer om hvordan du stemmer[/spoiler]

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Fremskrittspartiet er partiet som passer min ideologi best, tror neppe jeg ville ha valgt noe annet – men jeg har sett at Høyre har endel likheter med Fremskrittspartiet.

Annonse:

[the_ad_group id=”136″]

 

Del og lik!
  •  
  •  

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg