sand1

[addtoany]

 – Jeg har fått det jeg har drømt om og mer til, sier Kari Anne Sand

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi Senterpartiets Kari Anne Sand.

Tekst og foto: Bjørn Isaksen

Ærlig talt: Kari Anne Sand

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Det er en god kommune å bo i. Den har mange kvaliteter: flott kulturlandskap, jord/skogbruk, friluftsmuligheter. Gode innbyggertjenester. Hyggelige innbyggere. Trivelig småbypreg.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Har ikke noe spesielt forbilde i Kongsberg, men stolt av hoppkara, Ruudgutta. De satte kommunen på verdenskartet med flott idrettsinnsats uten å måtte ha oppvarmede haller og stort støtteapparat.

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

– Ruste opp bygningsmassen på sykehuset (selv om det ikke er et kommunalt bygg), ny ungdomsskole på Vestsiden, ta vedlikeholdsetterslep på øvrige skoler og institusjoner samt bygge gang/sykkelvei i Jondalen og Bevergrenda. La være å selge kinoen.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Ta dem med opp til Korset og vise dem byen, se på gruveåsen og gruvene på vei tilbake til byen.

 

[spoiler title=’Slik kan du forhåndsstemme’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Du kan ikke stemme på nytt på valgdagen hvis du har forhåndsstemt. Du kan heller ikke forhåndsstemme flere ganger. Ordinær forhåndsstemmegivning: Den 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Du kan forhåndsstemme fram til og med 11. september. Det er kommunen som tar imot forhåndsstemmer. Kommunen bestemmer når og hvor du kan forhåndsstemme, og informerer om dette. Kommunen tar også imot forhåndsstemmer på helse- og sosialinstitusjoner. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune. Du trenger ikke valgkort, men ta med legitimasjon. Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva åpningstiden er? Finn ditt valglokale på valglokaler.no.[/spoiler]

 

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

– Få til en sunn kommuneøkonomi. Frykter at kommunens leiekostnader i musikkteateret på KRONA vil koste kommunen dyrt og vil gå på bekostning av viktige innbyggertjenester. Særlig eldreomsorgen. De har måtte tåle litt mange kutt. Dessuten er det viktig å huske at kommunen er mer enn bare byen. Som ordfører vil jeg påse at HELE kommunen tas i bruk i forhold til næring og boligbygging.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Boligbygging utenfor bysentrum. Sp har hatt et fokus på sykehuset som har vært viktig i forhold til å forhindre den nedbyggingen som enkelte partier har ønsket. I denne saken står Sps lokallag, fylkeslag og sentralt sammen og jobber for et fullverdig lokalsykehus. Det er jeg også stolt av å være en del av. Ellers som parti i opposisjon må en være fornøyd med de små seire. Fornøyd for all matjord i kommunen som er spart for nedbygging.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

– Nei, jeg har fått det jeg har drømt om og mer til.

 

[spoiler title=’Slik kan du endre på stemmesedlene’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Dersom du ønsker å påvirke hvilke kandidater som blir valgt, må du gi personstemmer til disse kandidatene. Det er opp til deg om du vil endre på stemmeseddelen ved å gi personstemme.

Sjekk hvordan du kan endre stemmesedlene[/spoiler]

 

Hva er du mest redd for?

– Privat må det være at det skal skje noe ille med familie og venner som jeg er glad i. Politisk må det vel være at Høyre/Frp regjeringen blir gjenvalgt ved Stortingsvalget i 2017.

Hva er ditt beste minne?

– Har mange god minner,- vanskelig å velge ut noe spesielt. Men å føde min flotte datter er nok høydepunktet.

 

[spoiler title=’Slik stemmer du på valgdagen’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]På valgdagen 14. september (og 13. september i kommuner der det er to valgdager) må du stemme i den kommunen du er manntallsført, det vil si den kommunen du er registrert som bosatt den 30. juni i 2015. Dersom du har flyttet etter 30. juni, står du innført i manntallet i den kommunen du har flyttet fra, selv om du har meldt flytting. Kommunen kunngjør hvor ditt valglokale er og hvor lenge det er åpent. Merk likevel at du kan stemme i et hvilket som helst valglokale i kommunen. Les mer om hvordan du stemmer[/spoiler]

 

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Da hadde jeg stemt blankt.

 

Annonse:

[the_ad_group id=”136″]
Del og lik!
  •  
  •  

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg