salvesen1

[addtoany]

Vil gjerne ha noe supert svømme/familie/spa/badelandaktige-greier i Kongsberg

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi Kristellig Fokepartis Just Salvesen

Tekst og foto: Bjørn Isaksen

Ærlig talt: Just Salvesen

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Det er mange kvaliteter i Kongsberg. Flott natur, en interessant byhistorie, gode arbeidsplasser. Det beste med Kongsberg er nok allikevel alle de hyggelige menneskene som bor her.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Jeg tror ikke hun liker at jeg sier det, men det må være kona mi.

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

– Før Krona ble bygget, ville jeg brukt en del på en gratis, datastyrt monorail fra sentrum til Raumyr og HiBu. Det hadde vist at vi er miljøbevisste, teknologiske og smarte. I dag: Dersom jeg ikke kan bruke pengene på å styrke barns oppvekstvilkår, herunder barnevernet, men på bygg og aktivitere for å utvikle byen, så tror jeg sannelig at jeg hadde gått for et supert svømme/ familie/ spa/ badelandaktige greier. Det ville dra turister og folk fra nabokommunene til byen

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Kongsberg kirke står høyt på lista. Ellers så synes jeg fossen er strålende flott. Knutetoppen, Hedenstad kirke og Sølvgruvene vil også være aktuelle.

 

[spoiler title=’Slik kan du forhåndsstemme’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Du kan ikke stemme på nytt på valgdagen hvis du har forhåndsstemt. Du kan heller ikke forhåndsstemme flere ganger. Ordinær forhåndsstemmegivning: Den 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Du kan forhåndsstemme fram til og med 11. september. Det er kommunen som tar imot forhåndsstemmer. Kommunen bestemmer når og hvor du kan forhåndsstemme, og informerer om dette. Kommunen tar også imot forhåndsstemmer på helse- og sosialinstitusjoner. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune. Du trenger ikke valgkort, men ta med legitimasjon. Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva åpningstiden er? Finn ditt valglokale på valglokaler.no.[/spoiler]

 

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

– Det politiske klima trenger en forandring.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Først og fremst tre flotte barn. Som politiker er jeg stolt over å ha representert KrF i Kongsberg kommunestyre i 12 år. Jeg er stolt over å representere et parti med et verdibasert fundament hvor menneskeverd i alle livets faser står i sentrum.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

– Beklager, men jeg kan ikke komme på en slik drøm.

 

[spoiler title=’Slik kan du endre på stemmesedlene’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Dersom du ønsker å påvirke hvilke kandidater som blir valgt, må du gi personstemmer til disse kandidatene. Det er opp til deg om du vil endre på stemmeseddelen ved å gi personstemme.

Sjekk hvordan du kan endre stemmesedlene[/spoiler]

 

Hva er du mest redd for?

– Jeg er mest redd for at det skal skje noe vondt med familien min og dem jeg er glad i.

Hva er ditt beste minne?

– Jeg opplever meg privilegert, og har mange gode minner. Det er derfor temmelig umulig å si hva som er det beste.

 

[spoiler title=’Slik stemmer du på valgdagen’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]På valgdagen 14. september (og 13. september i kommuner der det er to valgdager) må du stemme i den kommunen du er manntallsført, det vil si den kommunen du er registrert som bosatt den 30. juni i 2015. Dersom du har flyttet etter 30. juni, står du innført i manntallet i den kommunen du har flyttet fra, selv om du har meldt flytting. Kommunen kunngjør hvor ditt valglokale er og hvor lenge det er åpent. Merk likevel at du kan stemme i et hvilket som helst valglokale i kommunen. Les mer om hvordan du stemmer[/spoiler]

 

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Det er jeg sannelig ikke sikker på, kanskje Sp.

Annonse:

[the_ad_group id=”136″]
Del og lik!
  •  
  •  

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg