ernst1

[addtoany]

Visste du at Gernot Ernst lærte seg tverrfløyte i voksen alder og løp sin første maraton som 49-åring?

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi SVs Gernot Ernst.

Tekst:Bjørn Isaksen/Foto:Stefan Rehfuss)

Ærlig talt: Gernot Ernst

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Kongsberg en fin allsidig by med mange kultur-  og idrettsmuligheter. Jeg liker også naturen rundt Kongsberg. Kongsberg er passe stor for politiske og kulturelle prosjekter.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Når vi snakker om en historisk person, så vil jeg nevne Reiulf Steen som har vært journalist i Kongsberg og en engasjert folkevalgt. Ellers er det så mange flotte kollegaer som jeg beundrer. Det finnes også en rekke lokale politikere som jeg alltid følger oppmerksomt og er imponert over.

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

– Jeg hadde vurdert å bygge et offentlig drevet badeland. Dessuten hadde jeg brukt penger for kulturelle formål, fremfor alt biblioteket og kulturskolen. Jeg hadde også brukt penger på et miljøakademi hvor ingeniører blir oppmuntret til å starte firmaer med miljøformål.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Kirketorget, helt klart. Inkludert kulturskolen, som er en perle.

 

[spoiler title=’Slik kan du forhåndsstemme’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Du kan ikke stemme på nytt på valgdagen hvis du har forhåndsstemt. Du kan heller ikke forhåndsstemme flere ganger. Ordinær forhåndsstemmegivning: Den 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Du kan forhåndsstemme fram til og med 11. september. Det er kommunen som tar imot forhåndsstemmer. Kommunen bestemmer når og hvor du kan forhåndsstemme, og informerer om dette. Kommunen tar også imot forhåndsstemmer på helse- og sosialinstitusjoner. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune. Du trenger ikke valgkort, men ta med legitimasjon. Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva åpningstiden er? Finn ditt valglokale på valglokaler.no.[/spoiler]

 

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

– Vi tror ofte at Kongsberg er en likestilt by, men det er flest kvinner som får lavere lønn til tross samme antall år med utdanning. Det er kvinner som rengjør mest, kvinner som har mest ufrivillig deltid. Jeg har lyst til at Kongsberg skal bli den mest likestilte byen i Norge.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Litt usikker om det gjelder politikk eller det personlige: Politisk: at jeg fikk kommunestyret til å vedta å følge den gamle arbeidsmiljøloven. At vi tar imot flere flyktninger etter mitt initiativ. At jeg greide å revitalisere Norsk Folkehjelp i Kongsberg. Personlig: At jeg har tre herlige barn/ungdommer. At jeg har lært tverrfløyte i voksen alder, løpt første maraton som 49-åring, og har klart å skrive bøker som er interessante nok til at de kommer på trykk.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

– Jeg tror fremdeles på at jeg kan følge de drømmene som jeg har.

 

[spoiler title=’Slik kan du endre på stemmesedlene’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Dersom du ønsker å påvirke hvilke kandidater som blir valgt, må du gi personstemmer til disse kandidatene. Det er opp til deg om du vil endre på stemmeseddelen ved å gi personstemme.

Sjekk hvordan du kan endre stemmesedlene[/spoiler]

 

Hva er du mest redd for?

– Personlig: At jeg blir for tidlig syk og dør før jeg kan fullføre en del ting jeg har lyst å gjøre. Ytre ting: klimakrisen og en økonomisk katastrofe på grunn av en finanskapitalisme som ødelegger alt som er menneskelig (og den redselen er dessverre reell)

Hva er ditt beste minne?

– Da jeg ble forelsket i min kone.

 

[spoiler title=’Slik stemmer du på valgdagen’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]På valgdagen 14. september (og 13. september i kommuner der det er to valgdager) må du stemme i den kommunen du er manntallsført, det vil si den kommunen du er registrert som bosatt den 30. juni i 2015. Dersom du har flyttet etter 30. juni, står du innført i manntallet i den kommunen du har flyttet fra, selv om du har meldt flytting. Kommunen kunngjør hvor ditt valglokale er og hvor lenge det er åpent. Merk likevel at du kan stemme i et hvilket som helst valglokale i kommunen. Les mer om hvordan du stemmer[/spoiler]

 

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Mest sannsynlig Rødt, ellers Arbeiderpartiet – men da må de igjen ville forandre samfunnet istedenfor å administrere det.

 

Annonse:

[the_ad_group id=”136″]
Del og lik!
  •  
  •  

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg