Ærlig talt: Gernot Ernst

Visste du at Gernot Ernst lærte seg tverrfløyte i voksen alder og løp sin første maraton som 49-åring?

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi SVs Gernot Ernst.

Ærlig talt: Gernot Ernst

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Kongsberg en fin allsidig by med mange kultur-  og idrettsmuligheter. Jeg liker også naturen rundt Kongsberg. Kongsberg er passe stor for politiske og kulturelle prosjekter.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Når vi snakker om en historisk person, så vil jeg nevne Reiulf Steen som har vært journalist i Kongsberg og en engasjert folkevalgt. Ellers er det så mange flotte kollegaer som jeg beundrer. Det finnes også en rekke lokale politikere som jeg alltid følger oppmerksomt og er imponert over.

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

– Jeg hadde vurdert å bygge et offentlig drevet badeland. Dessuten hadde jeg brukt penger for kulturelle formål, fremfor alt biblioteket og kulturskolen. Jeg hadde også brukt penger på et miljøakademi hvor ingeniører blir oppmuntret til å starte firmaer med miljøformål.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Kirketorget, helt klart. Inkludert kulturskolen, som er en perle.

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

– Vi tror ofte at Kongsberg er en likestilt by, men det er flest kvinner som får lavere lønn til tross samme antall år med utdanning. Det er kvinner som rengjør mest, kvinner som har mest ufrivillig deltid. Jeg har lyst til at Kongsberg skal bli den mest likestilte byen i Norge.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Litt usikker om det gjelder politikk eller det personlige: Politisk: at jeg fikk kommunestyret til å vedta å følge den gamle arbeidsmiljøloven. At vi tar imot flere flyktninger etter mitt initiativ. At jeg greide å revitalisere Norsk Folkehjelp i Kongsberg. Personlig: At jeg har tre herlige barn/ungdommer. At jeg har lært tverrfløyte i voksen alder, løpt første maraton som 49-åring, og har klart å skrive bøker som er interessante nok til at de kommer på trykk.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

– Jeg tror fremdeles på at jeg kan følge de drømmene som jeg har.

Hva er du mest redd for?

– Personlig: At jeg blir for tidlig syk og dør før jeg kan fullføre en del ting jeg har lyst å gjøre. Ytre ting: klimakrisen og en økonomisk katastrofe på grunn av en finanskapitalisme som ødelegger alt som er menneskelig (og den redselen er dessverre reell)

Hva er ditt beste minne?

– Da jeg ble forelsket i min kone.

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Mest sannsynlig Rødt, ellers Arbeiderpartiet – men da må de igjen ville forandre samfunnet istedenfor å administrere det.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg