Ærlig talt: Bjørn Gotheim

«Non, je ne regrette rien» – jeg angrer intet, sier Bjørn Gotheim

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi Piratpartiets Bjørn Gotheim.

Ærlig talt: Bjørn Gotheim

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Stille og rolig, men dårlig uteliv for ungdommen.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Innsatsen til alle frivillige organisasjoner – uten dem hadde Kongsberg vært en stusselig by. Vli ikke fremheve noe som vinnere, da alle er viktig for noen. Den eneste politiske personen som imponerer meg er ikke fra Kongsberg. Han er fra Øvre Eiker og er i Sp. Lundteigen!

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

– Vi kan ikke tenke «vår by» lenger. Uten samarbeid med andre kommuner får vi ikke nok penger til å dekke helse, omsorg, eldre og utdanning. Men prisen er at 30 – 50% av de ansatte må reduseres, samtidig som vår administrasjon må bli strømlinjeformet. [the_ad id=»32498″]Jeg ville også klargjøre ett gründer-hus for de som tør drive for seg selv. Hensikten er å tilby alle å dekke behov for regnskap, sentralbord, kantine etc. til en rimelig penge. Vi må ha flere som kan «stå på egne ben»,  da statens inntekter vil bli mindre og utgiftene større.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Hvis de kommer om sommeren, når hele hele byen har «sommer-lukking», må vi anbefale de kulturelle tilbud vi har – du får selv definere tilbud.

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

– Ikke fengsel i Kongsberg. Kommunesamarbeidet i «Kongsberg-regionen» med 9 kommuner er i boks, med minst 40.000 av 52.000 mulige innbyggere som deltakere. Helse og omsorg restrukturert med pasienten som strategisk mål. Vi slipper å bygge gamlehjem, fordi byens innbyggere flytter inn i området rundt stasjonen for egen regning, og da blir helse og omsorg enklere og mer effektivt.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Har aldri hatt politisk posisjon i Kongsberg – «Just a bystander»

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

– «Non, je ne regrette rien» – jeg angrer intet – sang Edith Piaf. Enig! Du lever kun en gang, – benytt sjansen!

Hva er du mest redd for?

– Når kommer krigen til oss? Den kommer først til Syd-Europa så Tyskland og så til oss. Når kommer arbeidsledigheten til oss? Olje og gassinntektene er i dag halvert, så får vi en dominoeffekt. Med «supply side». Internettgiganter vil ta livet av mange detaljforretninger. Du betaler ett eller annet og får en kode som gir ALLE dine mål, når du bestiller varer så oppgir du dette kodenummer og du får nesten perfekt levert kjole skjorte, sko etc. Eneste problem i dag er finansieringen. Når den først er oppe og går er det greit med inntjening, men du forandrer deg i løpet av livet / sommeren. Hvor strategisk god er statens aksjefond når det gjelder oljepris og valuta. Når kommer smellen etter at man bare trykker nye penger. Hele EU blir et Hellas, og hva skal de som ikke tar utdannelse gjøre?

Hva er ditt beste minne?

– Det er privat. Man må kunne være politisk engasjert uten å bli prostituert på de sosiale media

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Det er litt ironisk, men det er kun sosialister som har sosialt engasjement og som er engasjert i menneskenes utvikling og livsinnhold. Allikevel kan jeg ikke stemme på dem da de «bare vil leke butikk» med samfunnet, og det går ikke lenger.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg