archer1

[addtoany]

Visste du at Anne Jenny Archer er livredd torden og edderkopper?

Vi har stilt noen spørsmål kanskje du også ønsker svar på. I dag møter vi Arbeiderpartiets Anne Jenny Archer.

Tekst og foto: Bjørn Isaksen

Ærlig talt: Anne Jenny Archer

Hva er det aller beste med å bo i Kongsberg?

– Det må være alle aktivitetene og fritidstilbudene som vi har her.  Jeg tror at uansett hva du ønsker å drive med, så finner du et tilbud på Kongsberg. Vi har en fantastisk frivillighet. Og så må jeg nevne Teknologiparken, hadde det ikke vært for den, så hadde Kongsberg sett helt annerledes ut. Selv jobber jeg på FMC og er stolt av det.

Hvem ser du mest opp til i Kongsberg – og hvorfor? (Kan godt være en historisk person)

– Jeg ser ikke opp til noen bestemt person. Jeg er mer av den typen som ser opp til egenskaper folk har. Ansatte i hjemmetjenesten er mennesker jeg beundrer. De står ofte i en tøff hverdag, men gir av seg selv og bryr seg om hver enkelt. Det er beundringsverdig. Kirkens Bymisjon ser jeg opp til. Det er ikke en person, men det er personene som jobber der som gjør at Kirkens Bymisjon er det den er. Med andre ord så ser jeg opp til folk som byr på seg selv.

Hvis du fikk 500 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?

– Jeg ville bygd Norges beste skatepark, gjerne i forbindelse med Skrim Idrettspark. Det å legge forholdene til rette for uorganiserte aktiviteter er viktig. Ha et samlingspunkt for ungdom. Jeg ville bygget ny flerbruks idrettshall. Kongsberghallen trengs å rehabiliteres, men det spørs om det ikke er lurt å bygge en ny hall. Her kan de fleste innendørsidrettene trene. Og hvis jeg har mer penger igjen, så vil jeg ha flere grøntanlegg med lekeplasser.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?

– Jeg ville begynt på Bergverksmuseet og fortalt byens unike historie. Deretter ville jeg gått fra Sachsen opp til Knutehytta, hvor vi hadde fått servert en god tradisjonell middag.

[spoiler title=’Slik kan du forhåndsstemme’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Du kan ikke stemme på nytt på valgdagen hvis du har forhåndsstemt. Du kan heller ikke forhåndsstemme flere ganger. Ordinær forhåndsstemmegivning: Den 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Du kan forhåndsstemme fram til og med 11. september. Det er kommunen som tar imot forhåndsstemmer. Kommunen bestemmer når og hvor du kan forhåndsstemme, og informerer om dette. Kommunen tar også imot forhåndsstemmer på helse- og sosialinstitusjoner. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune. Du trenger ikke valgkort, men ta med legitimasjon. Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva åpningstiden er? Finn ditt valglokale på valglokaler.no.[/spoiler]

Hva har du mest lyst til å forandre i byen vår de neste fire årene?

– Skal jeg forandre noe må det bli på Sildetomta. Det er fremdeles et stygt område som har masse potensial i seg. Når ny E-134 er ferdig vil dette bli et flott område, og med en gangbru vil dette området bli knyttet til resten av byen.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Jeg er stolt av at jeg/vi har klart å oppdra mine/våre barn til å bli noen flotte voksne med sunne holdninger og omsorg for sine medmennesker.

Har du en drøm du ikke har valgt å følge? I så fall, hvorfor ikke?

– Jeg har hatt en drøm om å bli Bistandsmininster, om å utgjøre en forskjell for andre. Litt vanskelig å angre på det, i og med at dette er noe jeg ikke kan bestemme selv.

[spoiler title=’Slik kan du endre på stemmesedlene’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]Stemmeseddelen avgjør hvilket parti eller gruppe du stemmer på. Dersom du ønsker å påvirke hvilke kandidater som blir valgt, må du gi personstemmer til disse kandidatene. Det er opp til deg om du vil endre på stemmeseddelen ved å gi personstemme.

Sjekk hvordan du kan endre stemmesedlene[/spoiler]

Hva er du mest redd for?

– Torden og edderkopper

Hva er ditt beste minne?

– Gode samtaler med mamma og pappa seine høstkvelder bak huset med fyr på bålet og flaggermus flyvende over hodene våre. Dette er gode minner

[spoiler title=’Slik stemmer du på valgdagen’ style=’steelblue’ collapse_link=’true’]På valgdagen 14. september (og 13. september i kommuner der det er to valgdager) må du stemme i den kommunen du er manntallsført, det vil si den kommunen du er registrert som bosatt den 30. juni i 2015. Dersom du har flyttet etter 30. juni, står du innført i manntallet i den kommunen du har flyttet fra, selv om du har meldt flytting. Kommunen kunngjør hvor ditt valglokale er og hvor lenge det er åpent. Merk likevel at du kan stemme i et hvilket som helst valglokale i kommunen. Les mer om hvordan du stemmer[/spoiler]

Hvis du måtte velge et annet politisk parti – hvilket ville du valgt?

– Dette er vel det vanskeligste spørsmålet, men jeg er sosialist så da måtte det vel bli SV.

 

[the_ad_group id=”136″]
Del og lik!
  •  
  •  

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg