Adding Soul to the City

[huge_it_slider id=»20″]

 

 

«Adding Soul to the City» står det over inngangsdøra til Kåre João Café & Bar i Kirkegata, og det er nettopp det Daniel Jensen driver med.

Adding Soul to the City

Tekst og foto: Bjørn Isaksen

Med inventar kjøpt på Finn.no og loppemarkeder rundt på Østlandet har 29-åringen skapt et unikt miljø – inspirert av 60- og 70-tallet og litt sydligere strøk enn skibyen Kongsberg. Og med et navn ingen klarer å uttale riktig – Kåre João – blir det bare Kåres på Kongsbergsk.

– João er det vanligste guttenavnet i Portugal, og det har blitt en «greie» i seg selv. Jeg har hørt mange artige varianter av navnet når folk har prøvd seg en sen fredagskveld, smiler Daniel.

Daniel Jensen kommer fra Tromsø, men har bodd i Kongsberg de siste sju årene. Med en mastergrad i System Engineering hadde han en solid og trygg jobb «innafor porten», men han ville gjøre noe annet.

– Jeg hadde lyst til å være kreativ og skape noe eget. Jeg kjente jo alle på «Kåre Maloney» og jobbet litt som DJ her, og da muligheten bød seg så tok jeg sjansen. Har aldri angret på det, sier Daniel.

Kåre João startet opp i februar 2015, og har skapt et miljø for mange ulike kundegrupper.

– Dette har alltid vært et sted for folk fra Latin-Amerika og Portugal og Spania. I tillegg har mange Kongsberg-folk blitt våre stamgjester, og det dukker opp stadig flere studenter. Så vi er en salig blanding av folk i alle aldre og med ulik bakgrunn. Konseptet vårt er også litt ymse. Kåre João er Kafé, Kaffebar, Lunsjsted, Cocktailbar – egentlig alt mulig. Men vi har nok et latin-preg både når det gjelder interiør, det vi serverer av mat og drikke – og ikke minst musikken. Det går i soul og funk – selvfølgelig mine egne favoritter, sier Jensen.

Men han legger til at det er den som til enhver tid er på jobb som styrer hva gjestene får servert over høyttaleranlegget.

– Jeg må bare stole på at de ansatte har god musikksmak. Alle som jobber her er tidligere stamgjester. Det er selvfølgelig en forutsetning at du liker konseptet.

Kjøkkenet er som seg hør og bør bak bardisken. Det betyr enkle matretter, selv om kjæresten – som er fra Portugal – tryller fram hjemmelagde supper, kaker og iskald sangria.

– Vi har også et lite – men godt – utvalg av øl og coktailer. Mange mener vi har byens suverent beste Mojito, og det er jo en hyggelig tilbakemelding, smiler Jensen.

Klokka 12.00 er det plutselig fullt på Kåres. Folk skal ha kaffe og en lett lunsj – før de går tilbake på jobb. Det er mange lærere som har funnet sitt stamsted i Bussedalen. Stemningen er god, og det ser ut som alle kjenner alle.

– Vi har kveldsåpent torsdag, fredag og lørdag, og da er det et annet klientell her. Foreløpig er det DJ’er som skaper stemningen, men vi har også planer om live-musikk etter hvert.

 

Med Opsahlgården, Christians Kjeller og Bryggeripuben som nærmeste naboer, er Kirkegata i ferd med å få en samling utesteder for de fleste. Snart kommer det enda et serveringsted i den gamle leikebutikken til Liane. Ingen er helt sikre på hva det blir, men også de har full skjenkebevilling.

– Jeg tror og håper at det er positivt for alle. Kanskje vi kan snu litt på den trenden at Kongsberg-folk går ut klokka 23-24. Vestsiden kan bli en oase der folk går ut og koser seg litt tidligere på kvelden. Det er i hvertfall nok av muligheter, avslutter Daniel Jensen.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg