Å sette fyr på janteloven

For å kunne leve av lidenskapen din, kreves det pågangsmot, stå på vilje og en tro på at du kan lykkes.

Sammen skal vi klare det!

Linda Cecilie Hinrichsen og Lise Kristin Hjermundrud er to tøffe damer som har turt å ta sats. De har begge startet bedrifter for å kunne leve av lidenskapen sin og nå vil de for andre år på rad samle damer av samme kaliber til en hyllest av kvinner i næringslivet.

I år har de lagt eventet til hotellet Søstrene Storaas i Jondalen, der det er duket for en heidundanes helaften. Her skal kvinner lære å bygge hverandre opp, dele erfaringer, knytte nyttige forbindelser, ha workshops og selvfølgelig en minneverdig aften med god mat og konsert.

Bare for damer

– Denne kvelden er bare for damene, mannfolka kan vi ta ved andre anledninger, fniser de før de forteller litt om bakgrunnen å konseptet de har utarbeidet.

– Om du sitter med en ide` eller en gründer i magen er dette akkurat for deg. Seminaret kan gi deg inspirasjon eller den siste puffen du trenger for å sette drømmen ut i live – fra den tanken som lever inne i deg, og til realitet, livet er for kort til å ikke gjøre noe med det! forklarer de.

– Grunnen til at vi vil gjøre dette igjen, er for å få flere til å følge drømmen, men eventet er også for de som alt har turt å sette den ut i livet. Her kan man treffe andre i samme situasjon, og knytte nyttige forbindelser.

– Det kan være ensomt å drive for seg selv – arbeidsmiljøet blir litt i det minste laget, så dette er på en måte et julebord for alle oss damer som arbeider alene, forteller Lise.

Vi må sette pris på hverandre!

På programmet står blant annet kurs i burlesque som Linda selv holder. Det er foredrag om selvutvikling, endringsledelse, det å bli utbrent, tur i skogen, deilig mat og mye mer for kropp og sjel. Det vil også bli kåret årets grunder på eventet.

– Men så skal vi samtidig samles for å sette pris på hverandre, bygge hverandre opp og ta vare på de flotte damene vi er! forteller jentene.

Linda taler engasjert på fjorårets event. Foto: Privat

– Vi skal ha en flott karriere, kroppen skal være veltrent, huset stilfullt og ikke mint rent. Man skal lykkes sosialt, og være en fantastisk mor og partner – også går vi fortsatt rundt med følelsen at vi ikke er gode nok. Er det rart i blir slitne?

– Så eventet er like mye for at vi skal vi hylle hverandre, fordi vi er så flinke! Vi er bra damer, og vi har lov til å være stolte av oss selv! sier jentene med stor innlevelse.

Å sette fyr på janteloven

Lise driver nå sitt eget selskap Beauty Lab. Foto: Privat

– Jeg kunne lett ha satt fyr på janteloven i åpningssermonien, og danset rundt – men det skal jeg ikke, ler Lise, litt genuint oppgitt over hvordan vi kvinner setter disse skyhøye kravene til oss selv, men ikke tør å være stolt over alt det fantastiske vi får til!

 

 

Oppstart med eTt lokale og én kunde

Både Linda og Lise kan fortelle en historie om hvordan de har vært aktive damer i arbeidslivet, der de ikke har følt seg verdsatt, og gått i mot sin indre drivkraft i en annen retning enn det som de innerst inne brenner for.

Dette førte for Linda til at hun ble utbrent. Etter et år med sykemelding var ikke svaret noe annen enn å ta tak i livet og følge lidenskapen. Kun med ett lokale på Vestsiden, åpnet hun Release dans og trening, og kundeporteføljen inneholdt kun én kunde.

Dette er ikke noe for de med svak mage, da man har to små jenter og forpliktelser. Men nå, to år etter har Linda ikke bare startet et firma men to.

– Vi må være oss selv, og gå i harmoni med hvem vi er, ellers får vi se medaljens bakside. Sier Linda avslutningsvis.

Eventet er på Søstrene Storaas i Jondalen, 4. til 5. november. Så om du driver alene, har en grunder i magen, eller bare vil ha påfyll i sjela er det bare å melde seg på.

 

 

3600.no

Se alle innlegg