Det å klassifisere dette som «vilt og deilig» kunne ikke vært mer passende!

Krokofant på EnergiMølla

Band: Krokofant
Hvor: EnergiMølla
Når: Onsdag 13. april 2016
Publikum: 45

Kongsberg Jazz Evidence serverte Krokofant på EnergiMølla onsdag. Jørgen Mathisen – saksofon, Tom Hasslan – gitar og Axel Skalstad – trommer, gjorde siste samling før sommeren fullkommen.

Etter en feiende flott introduksjon der det refereres til nyere kritikk med ordene «vilt og deilig», spenner gutta ifra med første låt. Lydbildet plasserer elgitaren fremst som vokal. Det var støyende fantastisk, ikke i en typisk jazz-bås, men langt mer over i rockens sjanger – og det er vel det som gjør at gutta i Krokofant skiller seg ut.

Slagverket er kraftig med høyt tempo, det er spennende å føle bruken av fuzz-pedaler på el -gitaren i jazz-sjangeren. Forøvrig kom den første fuzz-pedalen i 1962, og Keith Richards satte den senere på kartet i riffet til «Satisfaction», som medførte at etterspørselen etter britisk Rock n roll og fuzz-pedal gikk som ild i tørt grass.

Det vrenges, skurres og lydene endres i raskt tempo. Dette gir en stødig feeling av 60 og 70-tallet der fuzz-pedalen var med på å sette det man kaller «Heavy metal sound» – noe som man helt klart kan høre sige igjennom hos Krokofant.

Fikk du med deg saken om Axel Skalstad?

Hasslan spiller gitarsolo der trommene og saxofonen trekker seg tilbake, når soloen går mot slutten bygger de opp trøkket igjen med full styrke. Det som bringer jazzen på banen er blåseinstrumenter, saxofon og klarinett blir spilt like kraftfullt gjennomgående i hele konserten – som både el-gitar og trommer. Dette er en leken kombinasjon, så det å klassifisere dette som vilt og deilig kunne ikke vært mer passende.

3600.no

Se alle innlegg