For Carlsen Fritzøe Kongsberg Stiltre på Skrubbmoen er det å sponse idrett og kultur, en naturlig følge av det å være en del av Kongsbergsamfunnet.

Hos den populære byggevareforretningen noen kilometer utenfor sentrum av Kongsberg har de lenge engasjert seg i frivilligheten i byen.

Om det så er som ledere, trenere, brukere eller gjennom sponsorater, betyr engasjementet mye for klubben og menneskene lokalt, men desto like mye for samfunnet som helhet.

Når vi har muligheten til å bidra slik at noen kan realisere drømmene sine eller gjøre de frivilliges arbeid litt enklere, så må vi jo det, uttaler Steinar Reiten Myhra, daglig leder, hos Carlsen Fritzøe Kongsberg Stiltre.

Carlsen Fritzøe sponser blant annet håndballen og basketballen i byen – for å ikke glemme utøvere som Anders Becker Johansen («Becker’n»), Jonas Bakkerud Helgevold og Crossgruppa, der blant andre Martin Fredriksen er med.

For utøverne selv gir det muligheter og en sjanse til utvikling som kanskje ikke hadde vært mulig uten de midlene de får.

Beckern er i europatoppen i Enduro. Foto: Torjus Leiknes

– Sponsorer for meg betyr alt, innrømmer ekstremendurofører «Becker’n» varmt og understreker hvor takknemlig han er for støtten.

Jeg har vært veldig heldig å ha fått mange gode lokale sponsorer fra dag én. De er alle med og bidrar på sin måte med det dem kan bidra med. Det gir en enorm ydmykhet og respekt for dem og det muliggjør at jeg kan få oppleve det å kunne være der ute i utlandet og konkurrere.

Steinar Reiten Myhra ser på sponsingen som en vinn-vinn-situasjon.

 

 

– Samtidig som vi får god reklame av firmaet, mener vi også at disse utøverne er og vil bli veldig gode ambassadører for Kongsberg nå og i fremtiden, poengterer Myhra og fortsetter:

For å ikke glemme at det er veldig givende! Det er så mange som virkelig står på for Kongsberg innen frivilligheten, så det å kunne hjelpe noen føles godt. Vi kan ikke hjelpe alle, men hjelper der vi kan. 

Myhra synes alle bedriftene i Kongsberg som har ansatte som bor og lever her og nyter godt av de mange fritidstilbudene i byen, skulle engasjert seg – på en eller annen måte.

– Alle har en mulighet til å bidra i Kongsberg. Det trenger ikke være store pengebeløp. Det kan være en premie til lotteriet, en annonse i programbladet eller å gi tillatelse å stå utenfor en bedrift og selge ett eller annet. Alle monner drar! mener Myhra engasjert.

Det handler jo om å bry seg og skape en nåtid og en fremtid som gjør Kongsberg levende og attraktiv.

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg