Fra 6 år uten arbeid til 100% jobb i Akari

Stortrives i ny jobb. Foto: Hyunjung Kim

Pådrivere og gode løsninger fra NAV ga Erik Mario Andre Ical Ellefsen (37) en ny start på yrkeslivet.

Historien til 37 år gamle Mario handler i korte trekk om pågangsmot, tålmodighet og varme mennesker, men det tok seks år for å komme dit han er i dag.

Etter videregående jobbet Mario først et år i praksis på Meny Sandsværveien og et år som avisbud før han startet på utdannelsen i informasjonsbehandling og bedriftsøkononomi ved Høgskolen i Porsgrunn. På grunn av en personlig tragedie, fullførte han ikke utdannelsen, men flyttet tilbake til Kongsberg og giftet seg.

I tiden som fulgte var han arbeidsledig og veien tilbake til arbeidslivet ble tøff.

– Det er ikke lett å begynne å søke et sted. Man mister motivasjonen etter hvert når man får avslag på avslag, forteller han åpenhjertig.

Et møte med Gry Brodtkorb på Nordic Academy under et jobbsøkerkurs via NAV der endret alt. 

– Et så positivt menneske skal du lete lenge etter. Hun vil alle vel og stod på for oss alle og er en ekte pådriver og motivator, forteller Mario engasjert og fortsetter.

– Hun var alltid der for meg og prøvde å se de positive tingene i forhold til søknadene mine. Hun trodde på meg.

Mario fikk prøve seg på arbeidstrening frem til januar, 2017.

Arbeidstrening er en et av flere tiltak NAV tilbyr arbeidssøkere slik at de får prøve ut sine muligheter på arbeidsmarkedet. Arbeidstrening kan være aktuelt for de som trenger arbeidserfaring for å mestre en bestemt type jobb, eller trenger en referanse mens de søker ordinært arbeid. I tiltaket får du prøvd deg i en ordinær jobb i en kort periode.

Tiltaket er tilrettelagt den enkeltes behov og du får tett oppfølging fra NAV hele veien.

I begynnelsen av 2017 tok Ingunn Trollereud, veilederen hans hos NAV på Kongsberg kontakt igjen.

– Hun ringte meg mens jeg var i Stavern og spurte om jeg kunne tenke meg et intervju hos Akari. Ingunn visste at IT var noe jeg alltid hadde vært interessert i og hos Akari søkte de etter noen med mine interesser, smiler han.

Den 37 år gamle skryter varmt av veilederen som da hadde fulgt ham opp fra NAV i tre år.

– Ingunn stod veldig på for meg og hadde en enorm tro på at det skulle gå, sier han.

April, 2017, hadde han et intervju med Akari og ikke lenge etter begynte han i arbeidstrening i selskapet.

Foto: Hyunjung Kim

En meningsfull hverdag

1. januar, 2018, var en spesiell dag for Mario. Det var nemlig dagen han signerte en kontrakt med Akari og ble ansatt i selskapet i en hundre prosent stilling.

– Nå føler jeg at jeg endelig lykkes. Endelig kom jeg til et sted jeg trives veldig bra. Her har jeg trivelige kolleger og noe å gå til som jeg liker, forteller 37-åringen varmt.

I Akari jobber han nå med teknisk support, implementering av kundetilpassede nettløsninger, samt viktige oppgaver som drift og driftsstabilitet av våre kunders nettsider.

– Bare det å vite at du har noe å gjøre, betyr mye. En fast jobb hjelper meg både mentalt og økonomisk. Jeg har fått en meningsfull hverdag. Det å gå hjemme, tar på, forteller han åpenhjertig.

Hva føler du nå?

– At jeg endelig lykkes. Endelig kom jeg til et sted jeg trives veldig bra. Her har jeg trivelige kolleger. Noe å gå til som jeg liker.

Mario har hatt en lidenskap for data siden ungdomstiden og 37-åringen gløder da han snakker om sin nye jobb.

– Jeg fikk min første datamaskin da jeg var 15 år gammel, en Commodore Amiga A500+ og da jeg noen år senere kjøpte min første PC ville jeg teste ut koder og finne løsninger. Underveis har jeg bygd opp kompetansen selv og jeg slutter aldri å utvikle meg, forklarer han ivrig.

Hva motiverer deg i jobben din?

– Det å kunne bidra til at Akari gjør det bra, se kundene bli fornøyde og finne løsninger på ting som ser vanskelige ut, smiler Mario.

– Her får jeg samtidig utvikle ferdighetene mine videre, ta kurs og øke kompetansen. Jeg føler jeg på mange måter har fått drømmejobben og en ny hverdag, avslutter han varmt.

Daglig leder i Akari, Simen Jahnsen Ljøterud, har hatt et tett og godt samarbeid med NAV hele veien og skryter av oppfølgingen selskapet har fått.

– Vi ønsker å legge vekt på verdiskapning i Akari. Mario har gitt og gir oss mye, både i form av kunnskap og som en god kollega og det å få være i stand til å hjelpe Mario på hans reise, betyr mye for oss. Samtidig må jeg få takke NAV og veilederen Ingunn for hvordan de har fulgt opp og bidratt til at dette har blitt en suksess, forteller Simen.

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg