5 tips for bedre helse

Årets første måned er allerede over og det samme gjelder kanskje for nyttårsforsettene? Fortvil ikke. Er du opptatt av å få en bedre helse eller vil du finne sommerkroppen 2017?

Her er mine beste tips:

1. Grønnsaker, frukt og bær

Alle bør få i seg ”5 om dagen.”  Det vil si fem håndfuller med grønnsaker, frukt og bær hver dag. Vi bør inkludere disse vitaminbombene i alle måltidene. Velg frukt og grønt i alle regnbuens farger og få en maksimal helseeffekt.

vegetables-1584999_1280
Både sunt og fristende.

2. Vann

Vann er den beste tørstedrikken både til og mellom måltider. Er du opptatt av hud og hår, ønsker å yte ditt beste gjennom en treningsøkt, føler deg trøtt og slapp eller sliter med forstoppelse? Drikk vann! Det beste av alt: det er gratis og helt uten kalorier!

tape-403590_1280
Å drikke vann hjelper deg å holde væskebalansen i kroppen.

3. Proteiner fra planteriket

Stadig flere velger å redusere kjøttinntaket av helsemessige årsaker. Å legge om kostholdet til å bestå av mer plantebasert protein er ikke vanskelig med utvalget som finnes i butikkene i dag. Her tenker jeg spesielt på belgvekster, slik som erter, bønner, soya, linser, kikerter og peanøtter. Andre nøtter, kjerner og frø er også supre proteinkilder.    

runner-beans-1835646_1280
Bønner, linser og andre belgvekster er supersunne. Her er det rikelig med protein, fiber, jern, kalsium og B-vitaminer.

4. Sukker 

Sukker er vår verste fiende, og vi får i oss alt for mye. Vi bør unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags, men det er allikevel lov å kose seg av og til.

Ta tilbake lørdagsgodtet!

eat-567454_1280
Litt er lov. I blant. Hva er vel bedre enn å ha noe å glede seg til.

5. Fysisk aktivitet

Det er ikke nødvendig å trene hardt, og det viktigste er ikke at du er på trening flere dager i uken, men at du beveger deg hver dag. Gå eller sykle til jobb, lek med barna, vask huset, gå en tur med en venn – helsegevinsten kommer uansett.

push-ups-888024_1280
Bare litt er bedre enn ingenting. Sørg for å finne det som gir deg glede og pass på å holde det variert.

3600.no

Se alle innlegg