5 ting du kan gjøre i romjulen

Husker du bilkortene eller det gamle Kongsbergspillet? 

Romjulen er en fin tid. Etter all den gode maten og inntrykkene er dagene frem til nyttårsaften for mange preget av julefred, lange frokoster i pysjen, stille arbeidsdager, fri fra skolen, besøksturer eller kanskje en aldri så liten shoppingrunde.

Hvis du trenger litt inspirasjon har vi laget en liten liste over 5 ting du kan finne på nå i romjulen.

Ett tips for hver dag frem til rakettene smeller.

kolabannparken2
Kølabånnparken byr på lek og moro for store og små. Her er et bilde fra forrige sesong. Foto: Kongsberg Kommune

1. Gå på skøyter i Kølabånnparken.

Kanskje du fikk skøyter til jul? Da anbefaler vi å ta en tur til Kølabånnparken i sentrum. Parken har blitt betydelig oppgradert siden arbeidet startet i 2014 og etter at den offisielt ble åpnet med diskofest og pizza i februar 2015, er den blitt et attraktivt sted å tilbringe dagen for store og små. Husk beskyttelsesutstyr på de aller minste. (Gjerne deg selv også 😉

Les mer om Kølabånnparken på Facebook her

bilkort
For mange av oss som vokste opp på 80-tallet, var bilkortene en sikker vinner når vi skulle få tiden til å gå. Du bestemmer selv hva du vil spille på. Hestekrefter for eksempel. Foto: flickr.

2. Finn frem gamle bilkort eller Kongsbergmonopolspillet.

Husker du de gamle bilkortene som ble introdusert på 1970-tallet? Gå på en aldri så liten skattejakt på loftet eller i kjelleren. Kanskje du finner et gammelt monopolspill fra Kongsberg eller noen gamle bilkort. Da er du sikret flere timer glede, minner og hygge rundt bordet. Storgata var jo dyrere enn Rådhusplassen i Oslo, så her er det bare å sikre seg de beste plassene.

Les mer om bilkortreglene her.

heistadmoen
Skisporet viser vei. Her har vi tatt en skjermdump av Heistadmoen i dag, 27. desember klokken 09:20.

3. Ta en aldri så liten skitur.

Ja. Det er fortsatt spor å finne. Vi sjekket skisporet.no og på Heistadmoen er det helt nypreparerte løyper som bare ligger og venter på deg.  Løypemaskinene har akkurat kjørt noen runder og etter en kjapp tur innom kameraet ved Heistadmoen Skistadion, ser det ut til at vi kan anbefale deg å ta med litt diverse av smøring. Med en varm termos og litt kvikk lunsj i sekken, vil blå himmel og skogen friste tenker vi.

Sjekk statusen til løypene i Kongsberg på Skisporet her

ludo
Ludo er et enkelt spill de fleste lærer seg fort. Bare pass på at ingen jukser. Foto: Wikipedia.

4. Ludo eller yatzee.

Både Ludo og yatzee er klassikere på hjemmebanen. For man trenger jo ikke være på hytta i påsken når de gode gamle spillene tas frem. (Ps. Vi slår et slag for fri yatzee. Enklere å få fullt hus da 😉

For å få husfred mens spillet pågår anbefaler vi også å bli enige om reglene på forhånd.

Les mer om Ludo og reglene her

Les mer om Yatzee og reglene her

facebook_event_1020796281277208

 

5. Se en basketballkamp.

Kongsberg Miners møter Centrum Tigers i romjulskampen den 28. desember. Det er mange år siden BLNO har hatt kamper i romjulen – men nå er det altså tilbake. Miners tar imot regjerende kongepokalvinner Centrum Tigers på egen parkett. Sist lagene møttes i Oslo tidligere i høst var det Kongsberg som dro det lengste strået, men laget gutta fra Tigerstaden har en talentfull stall med mange dyktige spillere som kan slå alle lagene i ligaen. Dette blir en spennende kamp og en ypperlig måte å tilbringe romulen på.

Les mer om kampen her. 

 

I tillegg anbefaler vi en tur på Krona Kino. De har både eventyr, action og latter i vente.

Les om hva som går på Kinoen i Kongsberg her.

… og sånn helt på tampen, kan du jo ta vår uformelle Julequiz. 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg