Det var bare smil å se da hundrevis av mennesker møtte opp da ASVO-Kongsberg feiret 30 år.

Ordfører Kari Anne Sand kom, Skavanger skole, TUATAF og JazzyJazz underholdt, det var loppemarked, håndball med Skrim Elite, basket med Miners, auksjon, masse aktiviteter og folk simpelthen storkoste seg.

Siden 1988 har ASVO hjulpet mennesker tilbake til arbeidslivet gjennom mestring, opplæring og varme og det var en spesiell dag både for de ansatte, arbeidstakerne og gjestene.

Ordfører Sand understreket hvor viktig ASVO-Kongsberg er for lokalsamfunnet vårt.

– Bedriften bidrar til å gi gode og utviklende arbeidsplasser i kommunen. Samtidig bidrar bedriften til å formidle arbeidskraft til andre bedrifter i kommunen. ASVO med sin bedriftsprofil er et viktig bidrag i den bedriftsfloraen vi ønsker å ha i kommunen.

– Videre utgjør også ASVO et viktig veilednings- og opplæringstilbud. Et viktig supplement til de øvrige utdanningsinstitusjonene i kommunen.

Saken fortsetter under bildene
Klart det blir blomster på bursdagen. Daglig leder ved ASVO-Kongsberg Jane Midtbø mottar en flott «bukett» fra ordfører Kari Anne Sand. Foto: Anniken Tangerud

Hun ser også verdien det gir hvert enkelt menneske.  

– Det å ha et arbeid å gå til er viktig for alle mennesker, vite at det er behov for din innsats. ASVO gir mulighet for flere til å komme ut i arbeid og til å kjenne på den følelsen det er å vite at du behøves. ASVO gir også en viktig mulighet for flere til å få prøvd ut hva de kan jobbe med.

– Ikke minst yter ASVO gjennom sitt arbeid, viktige tjenester til lokalsamfunnet. Alt fra å drive kantine, produsere ved, drive gjenbruksbutikk for å nevne noe. Her er det mye viktig samfunnstjeneste, forteller hun.

Kari Anne Sand forteller hun personlig blir stolt og glad over at vi har de mulighetene og det tilbudet i kommunen som ASVO kan gi.

– Det å gå igjennom produksjonslokalene i Stollveien er så hyggelig, så mye flinke folk som jobber der. Dessuten så er jeg ofte innom av bruktbutikken, smiler hun.

Bursdagsfeiringen synes ordføreren var ekstra stas.

– En av bærebjelkene i kommuneplanen er samskaping og det er ASVO-Kongsberg et levende eksempel på. En feiring som dette gjør meg ekstra varm om hjertet, avslutter hun.

Ordføreren ønsket alle velkommen. Foto: Anniken Tangerud
Skrim Håndball Elite kom også. Foto: Anniken Tangerud

En spesiell dag

En rørt Jane Midtbø strålte av glede og understreket nok en gang hvor viktig en dag som dette er for arbeidstakerne.

– Her får vi vist mangfoldet i bedriften vår og hvor viktig vi er som aktør i byen. I dag får hver arbeidstaker anledningen til å fortelle hvor stolte de er av jobben sin. Hit kommer venner, familie, bekjente og de får ta en aktiv del i arbeidstakernes jobbdag.

– Hos oss kommer alltid arbeidstakerne først og dette er deres dag. Se så stolte de er. Det er noe helt unikt, understreker hun.

Se noen bilder fra bursdagen her (alle foto: Anniken Tangerud):

Hør Skavanger skole synge her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg