En 30 år gammel drøm er oppfylt

Har åpnet ny butikk på Vestsiden. Foto: Anniken Tangerud

Vestsiden vokser og i forrige uke kunne Michelle Victoria Sakstad Skog åpne sin aller første butikk.

I Kirkegata 19 finner du nå et nytt mekka for de som er glad i håndarbeid: butikken Spinnekroken.

Skiltet er på plass i byens Kirkegate. Foto: Anniken Tangerud

Bak det kreative navnet finner du Michelle Skog og hennes livslange drøm om å starte en egen butikk hvor hun kunne leve ut lidenskapen sin: håndarbeid.

– Her vil jeg tilby både garn, hekle- og strikke pinner og annet utstyr, men også temakvelder, kurs og privatundervisning hvor folk kan lære å bli gode i håndarbeidet sitt, forteller Michelle varmt.

Vi sitter ved et koselig kjøkkenbord i de nyoppussede lokalene i lyse farger omgitt av fargerike garn, gamle rokker og ved det store vinduet står en stor og innbydende sofa. På sofabordet står det tente lys og på et fat en haug med twist  – klar til å ønske nye kunder velkommen.

– Jeg ønsker at Spinnekroken også skal være en møteplass. Her skal kundene få slappe av, slå av en prat og utveksle ideer og bli inspirert, uttaler hun engasjert.

En 30 år lang drøm

Butikken vil holde åpent torsdager (17-20), fredager (09-17) og lørdager (09-15) – for Michelle har også en 80% stilling i TechnipFMC.

– Jeg har drømt om dette i 30 år, men det var ikke før nå at anledningen bød seg, smiler hun.

– Hvilke følelser har du nå som drømmen endelig er realisert? spør vi nysgjerrig. 

– Det er litt rart å si det, men selv om jeg bare har vært her i en uke, føles det som om jeg har vært her i mange år. Det føles veldig rett.

Overveldende respons

Mottakelsen i Kirkegata og på Vestsiden har bare vært positiv.

– Jeg har blitt veldig godt mottatt. Av venner, Strikkestua, husfliden, kolleger og kunder. Det er et veldig kreativt og tradisjonsrikt miljø her, så jeg føler jeg passer inn. Her er vi opptatt av bærekraftige og «grønne» produkter og en arv vi kan videreføre til nye generasjoner.

Michelle hadde aldri drevet en butikk før, så hun innrømmer hun var litt spent før åpningsdagen.

– Men det gikk så fint. Det var faktisk en liten kø utenfor her før jeg åpnet dørene. Kvelden før spurte mannen min om jeg hadde husket å ha en vase i butikken til åpningen og det skulle jeg ønske at jeg hadde, for jeg fikk så mange flotte blomster og velkomsthilsener.

– Det var kjempegøy og responsen har vært overveldende.

– Hvor kommer navnet Spinnekroken fra?

Michelle ler: – Det falt seg naturlig. Hjemme stod rokken i en krok, så det var der jeg satt og spant. Her i butikken har de tatt vare på en gammel mur i kroken, så rokken står der nå. Så det passet rett og slett.

Da vi spør henne hva det er ved håndarbeid som fascinerer henne, kommer svarene som perler på snor.

– Det er så mye. Blant annet den sosiale biten og de uendelige mulighetene: kreativiteten er jo nesten ikke til å stoppe. To mennesker kan ha det samme garnet og de samme strikkepinnene, men få to helt forskjellige plagg, sier hun begeistret og fortsetter:

– Strikking gir meg så mye ro og glede. Stress og frustrasjoner blir borte i tråden!

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg