150.000 til fargerikt prosjekt

Marit Norendal (foran) fra DNB og Sparebankstiftelsen gir 150.000 kroner til prosjektet "Flere farger" i Kongsberg. Foto: Bjørn Isaksen

Ung kultur – kulturskolen og ungdomskontoret får økonomisk drahjelp fra Sparebankstiftelsen DnB – sikrer storsatsing høsten 2019.

«Flere farger» er et multietnisk barne-og ungdomsprosjekt, som ender i en stor forestilling der barn og unge fra hele verden opptrer med sitt lands musikk, sang og dans. Arrangementet er planlagt i Kongsberg Musikkteater – med over 100 barn på scenen – i november 2019.

– Fantastisk! Dette betyr rett og slett at prosjektet er sikret økonomisk og at vi får til den kvaliteten vi mener prosjektet fortjener, sier Eldrid Ninive Andersen, teamleder Ung Kultur og produsent for «Flere farger» i Kongsberg.

– Det er kjempehyggelig å få bidra til et godt prosjekt, sier Marit Norendal fra DnB Kongsberg, som sammen med finansrådgiver Therese Askeland overrakte sjekken på 150.000 kroner på vegne av Sparebankstiftelsen DnB.

Mottaksklassen 7M fra Raumyr skole feiret gaven med kaker og brus og sang og musikk. Disse fremmedspråklige elevene blir en viktig del av forestillingen høsten 2019.

Mer om prosjektet: 
Flere kulturskoler landet over tar i bruk Fargespills metode og filosofi for å få til de gode møtene mellom folk fra ulike kulturer. Fargespill er i gang med å etablere seg flere steder, og i tillegg har søstermodellen, Flere Farger, startet opp i både Norge og Sverige – og nå altså i Kongsberg kulturskole.

Fargespill er langt mer enn en forestilling. Det er en overbevisning om at vi mennesker kan møtes som likeverdige, selv om vi kommer fra svært forskjellige kulturer. Fargespill har som målsetning å synliggjøre mangfoldets muligheter gjennom kunstneriske uttrykk. Fargespill debuterte med stor suksess under Festspillene i Bergen i 2004, og er siden den gang sett av over 195 000 publikummere. Fargespill har utgitt bok og to album, hvor ett ble nominert til Spellemannprisen. Fargespill har opptrådt for bl.a.  de fleste kongehus i Europa og de fleste ministre i Norge, på de største scener i landet og var en del av Stortingets offisielle Grunnlovsmarkering i 2014 på Den Norske Opera & Ballett. Les mer på: Fargespill.no

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg