10 ting å finne på med barna i vinterferien i Kongsberg

Det er ikke bare skiturer som kan friste de yngre i ferien. Foto: Hyunjung Kim

I uke 9, 2019, er det Buskerud sin tur til å ha vinterferie. Muligheten for å finne på noe i byen er mange.

1. Kongsberg Bibliotek og Vitensenteret. 

På biblioteket og Vitensenteret er det barnas uke, og hver dag tilbyr de aktiviteter tilpasset barn mellom 6 og 12 år. Alt er gratis! 

Sjekk programmet her.

2. Kongsberg Skisenter

Skisenteret i Funkelia tilbyr moro og lek for barn og unge hele uka. Her trenger man ikke engang nedover- eller bortoverski for å nyte dagen i familieområdet. I den gamle barnebakken kan du også ake.

Sjekk programmet her. 

3. Vestsidamarken

Klare for marken. Foto: Anniken Tangerud

Marken har ikke forsvunnet helt. ASVO arrangerer en liten marken på Nytorget med pølser fra Bommen, smultringer, tombola, ponniridning og masse hyggelige boder og bruktmarked.

Bodene vil holde åpent så lenge det er folk.

Sjekk programmet her, og les mer her: Blåser liv i marken på torvet. 

4. Gå på skøyter

Foto: Kristin Lian

Midt i byen finner du en av byens mange flotte skøytebaner. Her kan du også låne – helt gratis – skøyter og noe utstyr for barn og voksne. Kølabånnparken finner du rett ved Nybrua. De aller fleste skolene i byen har også en skøytebane.

Ta med deg varme sokker og nyt dagen med lek og moro.

5. Akedag

Skistadion sett fra parkeringsplassen. Bildet er tatt i 2015. Akebakken finner du til venstre for dette bildet. Foto: Bjørn Haavengen

Det er mang en bra akebakke i byen også. Du har akebakken på Heistadmoen, familieområdet og den gamle barnebakken i Funkelia, Hanniballbakken, løkkene i Håvet, Persløkka, «Skileiken» på Gamlegrendåsen – for å nevne noen.

Hva med å bli med selv? Du får både trent lattermusklene, kropp og sjel.

6. Gruvesafari til Gottes Hülfe in der Noth gruve

Foto: Bergverksmuseet

26. februar arrangerer Bergverksmuseet en gruvesafari til Gottes Hülfe in der Noth gruve. Turen passer bra for de som ønsker en ekspedisjonsfølelse under jord i Sølvgruvene. Anbefalt aldersgrense er 8 år og oppover.

For mer informasjon, besøk denne siden. 

7. Skitur 

Mange liker å ta en varm pause på Knutehytta. Foto: Hyunjung Kim

Er du glad i å gå ski, har du uendelig mange muligheter i den vakre byen vår. Har du små barn, anbefaler vi kanskje å ta en tur til løypene i Bevergrenda. Eventuelt inn til gapahuken i lysløypa ved Funkelia (men det er noen drøye oppoverbakker inn dit). Ellers er det jo fint å kjøre opp til Knutehytta og gå litt rundt dammene der – eller ta heisen opp fra Funkelia og gå rundt Kongens Gruve Dam?

Les også: Kongsberg – et skiparadis.

Her er det bare å klikke seg inn på skisporet.no og finne noe som egner seg.

8. Labbetur 

Foto: Mette Martinsen

Foretrekker du et litt roligere tempo, finnes det mange fine labbeløyper rundt i byen også. Ta med deg kvikk lunsjen, noe varmt i termosen og finn en plass å sette deg ned underveis.

Les også: Ut på tur: Labbeløyper. 

9. Rippit Actionsportsenter

Innenfor denne hallen, er det også et annet stort rom med litt mindre ramper. Foto: Anniken Tangerud

Ute på Heistadmoen finner du en skatehall hvor du kan både stå på skateboard, sparkesykkel eller triksesykkel eller bare henge med venner.

10. Film på dagtid

Krona Kino byr på film på dagtid- hver dag i vinterferien.

Sjekk programmet her.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg