Årets varmeste dag!

Gjengen fra Kirkens Bymisjon skal dele ut skjerf. Foto: Bjørn Isaksen
Gjengen fra Kirkens Bymisjon skal dele ut skjerf. Foto: Bjørn Isaksen

Tirsdag 1. november kan bli årets varmeste dag i Kongsberg. Kirkens Bymisjon deler ut hjemmestrikkede, oransje skjerf og starter samtidig juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul».

– Det har vært en fantastisk respons, forteller Kristin Røsholt i Kirkens Bymisjon.

– Vi har fått inn mer enn 200 hjemmestrikkede skjerf – det er dobbelt så mange som i fjor.

Når folk i Kongsberg går på jobb tirsdag morgen blir de møtt av både ansatte og frivillige – og ikke minst ordfører Kari Anne Sand. Sammen deler de ut pepperkaker, solbærtoddy og mandariner, mens de pynter byen med oransje skjerf.

Skjerfene er for alle, så finner du et – ta det på deg og bruk det!

Det oransje skjerfet er «Kongsbergs varmeste skjerf» – når du tar det på deg blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere og mer inkluderende samfunn. Skjerfene er strikket av mennesker som ønsker varme og inkludering i en førejulstid som er tung for mange.

– Vi ønsker å oppfordre til et varmere og mer inkluderende samfunn, i en tid som kan være ekstra tung for mange.

Skjerfene er et symbol på vårt arbeid; at mennesker skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg, sier daglig leder Jon-Ivar Windstad i Kirkens Bymisjon Drammen og Kongsberg.

Fra klokken 06.00 vil ansatte, frivillige og ordfører være i sentrum og både dele ut og henge opp skjerf. Oppmøtested vil være på Magasinparken og Knutepunktet.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg